Jak automatizovat monitorování výkonnosti mých aplikací?
Přemýšlím, jak by se dalo efektivně automatizovat monitorování výkonnosti mých aplikací. Mám několik serverů, které hostují různé služby, a chtěl bych mít přehled o tom, jak si vedou. Zajímá mě, zda existují nějaké nástroje nebo skripty, které by mohly pomoci s automatickým sledováním výkonu. Například, jak mohu zjistit, jestli mi aplikace nezpomalují servery nebo jestli se někde neobjevují chyby, které bych nemusel hned zaznamenat? Vím, že existují různé monitoringové systémy a služby, ale nejsem si jistý, co by bylo nejlepší pro mé potřeby. Mám na mysli jak sledování CPU a paměti, tak i další metriky jako latence nebo využití sítě. Je lepší použít open-source řešení, nebo raději něco placeného? Jaké jsou zkušenosti s různými platformami jako je Prometheus, Grafana nebo třeba New Relic? A co třeba integrace s notifikačními systémy? Bylo by fajn mít nějaké upozornění v případě, že něco začne fungovat špatně. Chci říct, že nechci trávit hodiny kontrolováním grafů a logů každou chvíli. Jak to mám udělat co nejjednodušeji a nejefektivněji? Kde začít a na co si dát pozor při nastavování takového monitoringu?