Co potřebuji k nastavení Ansible a jak to nainstalovat?
Už delší dobu se snažím proniknout do světa automatizace a narazil jsem na Ansible. Vím, že je to mocný nástroj pro správu serverů a automatizaci různých úloh, ale nevím přesně, co všechno potřebuji k jeho nastavení. Jaké jsou základní požadavky na hardware a software? Myslím si, že bych měl mít nějaké znalosti o Linuxu, ale nestačí mi to. Jaký je nejlepší způsob, jak Ansible nainstalovat? Je nějaký rozdíl mezi instalací na Ubuntu a CentOS? A co když mám více serverů, na které chci Ansible použít? Jak to vlastně funguje? Musím mít na všech serverech nainstalované nějaké balíčky, nebo to funguje jinak? A co vlastně znamená ten SSH klíč, o kterém se často mluví? Jak ho mám nastavit, abych mohl bez problémů spravovat své servery přes Ansible? Bude mi stačit k tomu běžný uživatelský účet, nebo potřebuji administrátorská práva? Pokud někdo už má zkušenosti s tímto nástrojem, byl bych vděčný za jakékoli tipy a rady ohledně instalace a prvotního nastavení. Vím, že se dá najít spousta návodů online, ale chci mít přehled o tom, co je potřeba udělat krok za krokem. Takže prosím, pokud někdo víte, jak začít s Ansible a co všechno k tomu potřebuji, budu moc rád za odpovědi!