Jak nainstalovat Docker na Ubuntu 22.04?
Zdravím všechny, chtěl bych se vás zeptat, jak správně nainstalovat Docker na Ubuntu 22.04. Nedávno jsem začal pracovat s kontejnery a vím, že Docker je skvělý nástroj pro virtualizaci aplikací, ale jakmile jsem se pokusil o instalaci, trošku jsem se ztratil v tom, co přesně je potřeba udělat. Hledal jsem návody a články, ale většinou jsou to buď příliš složité nebo staré a neaktualizované pro tuto verzi Ubuntu. Myslíte, že byste mi mohli poskytnout nějaký jednoduchý návod krok za krokem? Zajímá mě, jestli je potřeba mít nějaké speciální závislosti nebo jestli se to dá udělat jen pomocí pár příkazů v terminálu. Také bych rád věděl, jestli je nějaký důležitý krok, který bych neměl vynechat, například nastavení uživatelských práv nebo něco podobného. A co bezpečnost? Je potřeba udělat něco speciálního k zabezpečení Dockeru po jeho instalaci? Omlouvám se, pokud tu otázku pokládám nezpůsobem, ale fakt bych to chtěl mít správně a nechci si zbytečně zkomplikovat život. Díky moc za jakékoliv rady!