Zvýšení výkonu serveru bez investic
Nedávno jsem začal mít pocit, že můj server, který používám pro různé projekty, už nefunguje tak, jak bych si představoval. Všiml jsem si, že se občas zpomaluje a některé aplikace nefungují tak rychle, jak by měly. Mám omezený rozpočet a nechci investovat do nového hardwaru. Napadlo mě, jestli existují nějaké jednoduché způsoby, jak zvýšit výkon svého serveru bez velkých investic. Slyšel jsem něco o optimalizaci systémových nastavení, ale nejsem si jistý, co přesně bych měl udělat. Můžete mi prosím poradit? Jaké konkrétní úpravy bych měl zvážit? Mám přehled o základních věcech jako je pravidelná aktualizace softwaru a odstraňování nepotřebných programů, ale zajímalo by mě víc triků. Co třeba úpravy v konfiguraci serveru nebo správa paměti? A co optimalizace databází – má to smysl? Možná bych mohl zkusit i nějaké nástroje na monitorování výkonu serveru? Jaké jsou nejlepší praktiky pro zlepšení výkonu bez toho, abych musel kupovat nový hardware? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních, kteří se s tímto problémem potýkali. Děkuju předem za každou radu!