Jak zrychlit načítání webu pomocí cacheování?
Zajímalo by mě, jak přesně funguje cacheování a jak ho mohu využít k tomu, abych zrychlil načítání svého webu. Mám pocit, že moje stránky se načítají dost pomalu a chtěl bych vědět, jestli s tím může něco udělat cache. Nechápu úplně, co všechno se dá do cache ukládat a jaké jsou nejlepší praktiky pro nastavení. Je lepší používat serverovou cache nebo spíš nějakou formu klientské cache? Co třeba pluginy pro WordPress – jsou skutečně efektivní, nebo je lepší se spolehnout na něco jiného? A co například CDN a jejich vliv na cacheování, to má smysl? Rád bych se dozvěděl víc o různých typech cache a jejich výhodách a nevýhodách. Jaké jsou vlastně běžné chyby, kterým bych se měl vyhnout při nastavování cache? Slyšel jsem něco o expiraci cache a jejím nastavení – jak to vlastně funguje? Odpovídá to mému webu a jeho potřebám? Budu vděčný za jakékoli tipy nebo rady, klidně i odkazy na užitečné články nebo tutoriály, které by mi mohly objasnit, jak správně používat cacheování pro zrychlení načítání stránek. Díky moc!