Jak mohu nastavit CDN pro svůj web?
Mám webové stránky a přemýšlím o tom, jak nastavit CDN, protože jsem slyšel, že to může zrychlit načítání mých stránek a zlepšit uživatelskou zkušenost. Jenže si nejsem jistý, jak na to. Vím, že CDN znamená Content Delivery Network a že to nějak souvisí s tím, že se moje data budou ukládat na serverech po celém světě nebo tak nějak. Ale jak vlastně začít? První věc, co mě napadá, je vybrat si poskytovatele CDN. Je jich tolik, že nevím, který je ten pravý. Mám se dívat na ceny, rychlost nebo třeba nějakou podporu? Potom jsem slyšel, že je potřeba nějak nastavit DNS nebo něco podobného. Jak to funguje? Je to složité? Musím mít speciální technické dovednosti? A co když mám třeba e-shop nebo blog? Změní se něco v procesu nastavení CDN pro různé typy webů? A co bezpečnost? Je potřeba se bát nějakých útoků, když použiju CDN? Vlastně ani nevím, jestli vůbec potřebuju CDN, ale slyšel jsem, že pokud mám hodně návštěvníků nebo velké obrázky, tak by to mohlo být užitečné. Jaké jsou tedy kroky k tomu, abych mohl úspěšně nastavit CDN pro svůj web? A co bych měl mít na paměti během celého procesu? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale opravdu bych byl rád za jakékoliv rady a zkušenosti od těch, kteří už mají s CDN nějaké zkušenosti.