Serverovny.cz/Fórum/Co dělat, když se nedaří spustit automatické testy v CI/CD?

Co dělat, když se nedaří spustit automatické testy v CI/CD?

Nedávno jsem se dostal do situace, kdy mi nefungovaly automatické testy v CI/CD a mám pocit, že už jsem vyzkoušel všechno možné. Mám nastavený pipeline v Jenkinsu, ale testy se prostě nespustí. Když se podívám do logů, tak tam jsou nějaké chybové hlášky, ale vůbec nevím, co znamenají. Zkoušel jsem aktualizovat všechny závislosti, ale ani to nepomohlo. Přitom na lokálním prostředí mi vše běží bez problémů. Myslím si, že problém může být v konfiguračních souborech nebo v prostředí serveru, ale nejsem si jistý. Možná je něco špatně s verzemi Node.js nebo Pythonu, které používáme. Dostal jsem tip, že by mohlo pomoci zkontrolovat access tokeny a environment variables, ale kde přesně začít? Jaké kroky bych měl podniknout, abych zjistil, co je špatně? Je tu někdo, kdo by mi mohl poradit s tímto problémem a říct, co všechno bych měl zkontrolovat? Děkuju za jakoukoli radu!

143 slov
1.4 minut čtení
12. 12. 2021
Bohumil Doležel

Když ti testy nejedou v CI/CD, tak to může být fakt otravný. Zkus se podívat na ty logy, co ukazujou. Třeba tam uvidíš nějaký konkrétní error. Pokud ti to běží lokálně, tak většinou problém bývá v tom prostředí. Zkontroluj verze Node.js nebo Pythonu, protože pokud máš na serveru jinou verzi než na lokále, může to dělat problémy.

Důležitý je taky zkontrolovat ty environment variables a access tokeny. Jestli třeba nějaký token chybí nebo je špatný, tak se ti testy nemusej spustit. V Jenkinsu si ověř, že máš správně nastavený všechny parametry pro build a testy.

Pokud to pořád nefunguje, tak zkus udělat čistou instalaci závislostí na CI serveru. Někdy tam zůstávaj starý balíčky, co můžou kolidovat. A když už jsi u toho, tak si taky projdi konfiguraci pipeline – třeba je tam něco špatně nastavenýho.

Když nic nepomůže, tak dej vědět konkrétně, co ti píše v těch logách a uvidíme, co s tím dále dělat.

153 slov
1.5 minut čtení
19. 1. 2025
Věra Kratochvílová

Zkus se podívat na ty logy, co píšou. Většinou tam bude něco, co ti napoví, proč to nefunguje. Jestli máš problém s verzema Node.js nebo Pythonu, tak ověř, že verze na serveru odpovídají těm, co máš lokálně. Někdy může být problém i v chybějících závislostech – zkontroluj, jestli se všechny správně instalují. A když mluvíš o environment variables, ujisti se, že máš všechny nastavené stejně jako lokálně. Access tokeny by mohly být problém taky – jestli máš nějaký API, co potřebuješ volat. Zkus si projít všechno znovu a klidně to porovnat s tvým lokálním nastavením. Můžeš zkusit i spustit testy ručně na serveru pro víc informací. Držím palce!

108 slov
1.1 minut čtení
19. 1. 2025
Petr Kočí
Serverovny.cz/Články/DevOps praktiky
Optimalizace CI/CD Pipeline pro Efektivní Nasazení AplikacíJak zrychlit a zefektivnit proces Continuous Integration a Continuous Deployment v rámci správy serverů? Objevte klíčové strategie pro úspěšné nasazen...
1000 slov
10 minut čtení
27. 5. 2020
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky