Jaký vliv má DevOps na správu serverů a infrastruktury?
Zajímalo by mě, jak vlastně DevOps ovlivňuje správu serverů a celkově infrastrukturu. Slyšel jsem o tom, že DevOps je něco jako spojení mezi vývojem a provozem, ale nevím, jak to konkrétně funguje v praxi. Jaké jsou hlavní výhody implementace DevOps v oblasti správy serverů? Mění to způsob, jakým spravujeme naše servery? Myslím tím nejen nasazování aplikací, ale i monitoring a údržbu. Jak se třeba liší správa serverů v tradičním modelu oproti tomu, když používáme DevOps? A co nástroje, které DevOps zahrnuje? Jak moc nám mohou usnadnit život jako administrátorům? A je pravda, že díky DevOps se zrychlí celý proces nasazení? Zajímalo by mě také, jak na to reagují firmy – zda opravdu přecházejí na tuto metodologii a co to pro ně znamená v rámci provozu serverů. Je ještě něco jiného, co bych měl vědět, pokud přemýšlím o zavedení DevOps do naší správy serverů? Jaké jsou její případné nevýhody nebo úskalí? Bylo by fajn slyšet názory těch, kteří už mají s DevOps zkušenosti a vědí, co přináší do světa správy serverové infrastruktury.