Jak obnovit data z zálohy na serveru?
Mám problém s daty na svém serveru a potřeboval bych poradit, jak je co nejlépe obnovit z zálohy. Už nějakou dobu provozuji svůj vlastní server a pravidelně dělám zálohy, ale teď, když to nejvíc potřebuji, nevím přesně, jak se k tomu dostat. Mám několik záloh, které jsem vytvořil pomocí různých nástrojů, ale nejsem si jistý, jak je správně použít pro obnovu dat. Můžete mi prosím říct, jaký je nejlepší postup pro obnovu dat z těchto záloh? Myslím tím, jestli mám začít s nějakým konkrétním softwarem nebo příkazem v terminálu. Je to třeba rozdílné podle toho, jestli zálohuji na externí disk nebo na cloud? A co když mám více verzí záloh? Jak poznám, která je ta nejlepší a která data obnova skutečně vrátí zpět do původního stavu? Taky bych rád věděl, jestli existují nějaké speciální kroky, které bych měl dodržet, abych předešel ztrátě dat při obnově. V poslední době jsem slyšel o různých metodách jako jsou snapshoty nebo replikace a nejsem si úplně jistý, co to všechno znamená a jak to souvisí s obnovou dat. Rád bych se dozvěděl i o případných rizicích spojených s obnovou dat z záloh a jak je minimalizovat. Je dobré mít nějakou strategii pro obnovu dat v případě havárie? Co byste mi doporučili jako nejlepší praxi? Každá rada se hodí a budu vděčný za jakékoli zkušenosti nebo tipy!