Co jsou nejlepší praktiky pro škálování microservices?
Zajímalo by mě, jaké jsou ty nejlepší praktiky, když se bavíme o škálování microservices. V poslední době se hodně mluví o tom, jak je microservices architektura výhodná, ale když přijde na to, jak ji efektivně škálovat, tak jsem trochu ztracený. Jaké techniky nebo nástroje byste doporučili pro automatizaci škálování? Měli byste používat nějaké konkrétní cloudové služby nebo se spolehnout na vlastní řešení? A co třeba otázky jako load balancing, monitoring a jak zajistit, aby se jednotlivé služby správně komunikovaly i při velkém zatížení? Je tady něco, co byste považovali za zásadní krok při nasazení microservices v produkci? Rád bych slyšel také vaše zkušenosti s tím, jak jste se potýkali s problémy při škálování a co všechno jste museli vzít v úvahu. Jak řešíte situace, kdy jedna služba začíná být úzkým hrdlem? Je lepší mít více instancí jedné služby nebo se pokusit optimalizovat samotnou službu? Jak důležitou roli hraje cache v celém procesu? Budu vděčný za jakékoli tipy nebo odkazy na zdroje, které by mi pomohly lépe pochopit, jak přistupovat k tomu, když chci skvěle škálovat své microservices.