Jak vlastně funguje Docker a co s ním můžu udělat?
Zajímalo by mě, jak to vlastně funguje s tím Dockerem. Slyšel jsem, že to je nějaký nástroj na virtualizaci, ale už jsem v tom dost zmatený. Co si pod tím mám představit? Jak přesně Docker pracuje s kontejnery a proč je to pro vývojáře a administrátory tak důležité? Je pravda, že díky Dockeru můžu mít různé aplikace oddělené od sebe a každý běží v nějakém svém vlastním prostředí? Co to vlastně znamená, když říkáme, že kontejnery jsou lehčí než virtuální stroje? Zajímalo by mě taky, co všechno se dá s Dockerem dělat. Můžu ho použít na lokalní vývoj aplikací nebo třeba na nasazení do produkce? Jaké jsou výhody používání Dockeru oproti tradičním metodám nasazení? A co třeba správa závislostí? Je to pravda, že se tímhle způsobem dá ušetřit čas a vyhnout se spoustě problémům, které bývají při instalaci různých knihoven? Pokud někdo máte zkušenosti s Dockerem nebo jste ho používali v praxi, budu rád za jakékoliv tipy a triky. Co byste doporučili začátečníkovi, který chce s Dockerem začít? Jaké zdroje nebo tutoriály by mohly být užitečné?