Co dělat, když se mi v Dockeru nedaří nainstalovat závislost?
Nedávno jsem začal používat Docker a moc mě to chytlo, ale teď narazil na problém, se kterým si nevím rady. Snažím se nainstalovat určitou závislost v mém Docker kontejneru, ale prostě to nejde. Zkoušel jsem různé příkazy v Dockerfile, ale pořád se mi objevují nějaké chybové hlášky a nevím si rady. Mám pocit, že jsem udělal něco špatně, ale vůbec nevím co. Vždycky mi to píše, že něco chybí nebo že není možné stáhnout balíček, i když jsem si jistý, že mám správné názvy. Zkoušel jsem i různě měnit verze a podmínky v Dockerfile, ale nic nepomáhá. Zjistil jsem, že někdy je potřeba mít nastavené nějaké repozitáře nebo klíče pro APT, ale jak na to? Taky mě zajímá, jestli je lepší instalovat závislosti přímo při buildování image nebo až při běhu kontejneru. Jak vlastně funguje ten proces a co bych měl mít na paměti? Možná by pomohlo i nějaké logování nebo diagnostika, ale nevím, jak to udělat. Poradíte mi někdo, co s tím? Nechci ztratit víc času tímhle problémem a rád bych pokračoval ve své práci s Dockerem. Díky všem za jakoukoli radu!