Co dělat, aby se aplikace v Kubernetes víc nesekali?
Nedávno jsem se začal zabývat Kubernetes a všiml jsem si, že moje aplikace se občas sekají nebo lagují. Když se podívám na logy, tak tam vidím spoustu chybových hlášení a nedokážu úplně rozluštit, co s tím. Zkoušel jsem nějaké základní ladění, ale nevím, jestli to je tím, že mám špatně nastavené kontejnery nebo jestli by to chtělo nějaké lepší parametry pro orchestraci. Vím, že je důležité mít správné zdroje pro jednotlivé podíky a že třeba i autoscaling by mohl pomoci, ale jak to vlastně nastavit? Nechci pořád řešit, proč mi aplikace padají nebo proč se načítají tak pomalu. Jaké konkrétní kroky bych měl udělat, aby mé aplikace běžely hladce a bez zbytečných přerušení? Je lepší mít více menších podů nebo méně větších? A co monitoring? Jaké nástroje by mi mohly pomoct sledovat výkon a zdraví mých aplikací v Kubernetes? Existují nějaké osvědčené postupy při deployování aplikací, které by mohly minimalizovat tyto výpadky? Byl bych vděčný za jakékoliv tipy nebo rady od zkušenějších kolegů, kteří už s Kubernetes pracují delší dobu a mohou mi říct, co funguje a co je třeba se vyvarovat.