Jak se vyhnout problémům s konfigurací při deployování do Kubernetes?
Mám na srdci otázku ohledně deploymentu do Kubernetes, protože za poslední dobu jsem narazil na pár problémů, které se mi neustále vrací a už mě to dost frustruje. Snažím se pochopit, jak to vlastně celé správně nastavit, aby bylo vše hladké a bez komplikací. Mým cílem je vyhnout se těm častým chybám, které vás dokážou zdržet a způsobit zbytečné problémy při nasazení aplikací. Jaké konkrétní kroky bych měl podniknout, abych minimalizoval riziko chybné konfigurace? Co všechno potřebuji mít na paměti při přípravě manifestů a jak se dá efektivně spravovat konfigurace? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké osvědčené postupy nebo nástroje, které by mohly pomoct s validací těchto konfiguračních souborů před jejich nasazením. Jak řešíte případné konflikty mezi různými verzemi aplikací a nastavením v Kubernetes? Měl by člověk používat nějaký systém pro správu verzí pro tyto konfigurační soubory? Předem díky za jakoukoli radu či tip, protože si uvědomuju, že dobrá konfigurace může být klíčová pro úspěšný deployment.