Jak spravedlně uchovávat tajné klíče v Kubernetes?
V poslední době jsem se dostal do situace, kdy bylo potřeba řešit bezpečné uchovávání tajných klíčů v Kubernetes. Přiznám se, že to pro mě není úplně jednoduché téma. Vím, že Kubernetes nabízí různé možnosti, jak s těmito klíči pracovat, ale pořád nevím, jak zajistit, aby byly opravdu bezpečné a přístupné jen těm správným službám. Zajímalo by mě, co všechno je potřeba vzít v úvahu při jejich uchovávání. Jaké jsou nejlepší praktiky pro správu tajných dat? Měli bychom používat Kubernetes Secrets, nebo je lepší zvolit nějaký externí nástroj na správu tajemství? Jaké jsou výhody a nevýhody každého z těchto přístupů? A co šifrování? Měl bych šifrovat data před jejich uložením do Kubernetes, nebo to udělat až po? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, protože se mi zdá, že tohle je opravdu důležitá věc. Jak si vlastně zajistit, aby se k mým tajným klíčům nedostali lidé, kteří by je neměli vidět? Jaké metody zabezpečení používáte ve svých projektech? Ještě jsem slyšel o nějakých konceptech jako RBAC a Network Policies. Jak je tohle všechno propojeno s uchováváním tajných klíčů? Budu rád za jakékoli tipy nebo odkazy na články, které by mi mohly pomoci lépe pochopit tuhle problematiku. Děkuji!