Jak vybrat nejlepší procesor pro server v roce 2023?
Přemýšlím, jaký procesor by byl nejlepší pro server, který chci postavit v roce 2023. Je jasné, že dneska je na trhu spousta možností a já se v tom vůbec nevyznám. Chtěl bych, aby můj server zvládal různé úkoly, jako je hostování webových stránek, databází a případně i virtualizace. Jaké jsou hlavní faktory, které bych měl zvážit při výběru procesoru? Měly by mě zajímat jenom parametry jako počet jader a frekvence? Co dalšího je důležité, například spotřeba energie nebo podpora pro určité technologie? Existují nějaké konkrétní modely nebo značky procesorů, které byste doporučili pro serverové použití? A co třeba AMD versus Intel – má to nějaký vliv na výkon a cenu serveru? Vím, že je důležité mít dobré chladící řešení, ale jak moc to ovlivňuje výběr procesoru? A co říkáte na budoucnost těchto technologií – má smysl investovat do nejnovější generace procesorů nebo se dá ušetřit s předchozími generacemi? Pokud máte nějaké zkušenosti nebo tipy na to, co sledovat při výběru procesoru pro server v dnešní době, byl bych moc vděčný za vaši pomoc. Díky!