Který disk je rychlejší pro webový server – SSD nebo HDD?
Zajímalo by mě, co je vlastně lepší volba pro webový server, když to vezmu z pohledu rychlosti. Mám na mysli hlavně to, jestli pořídit SSD nebo zůstat u klasického HDD. Vím, že SSD jsou teď dost populární, a slyšel jsem, že jsou mnohem rychlejší než HDD, ale zároveň mají i vyšší cenu. Jak moc je to vlastně rozdíl v praxi? Zvlášť když mám na serveru běžet nějaké webové aplikace a databáze, které potřebují rychlý přístup k datům. Neměl bych se radši podívat na to, jaké jsou výhody a nevýhody obou typů disků? Rád bych věděl, jestli investice do SSD opravdu stojí za to, nebo jestli by mi stačil levnější HDD. Co se týče výkonu, jaký vliv má typ disku na dobu načítání stránek a celkovou odezvu serveru? A co třeba spolehlivost a životnost disků – je pravda, že SSD vydrží méně než HDD? Rád bych slyšel názory od lidí, kteří mají s těmito technologiemi zkušenosti. Jaké máte konkrétní zkušenosti s provozováním webových serverů na těchto typech úložišť? Je tu někdo, kdo by mohl poskytnout nějaké praktické rady nebo tipy ohledně výběru mezi SSD a HDD pro mé potřeby? Děkuji za jakoukoli pomoc.