Jak vybrat správnou základní desku pro server, když chci co nejvíc procesorů?
Když přemýšlím o výběru základní desky pro můj server, mám v plánu mít co možná nejvíce procesorů. To se mi zdá jako klíčový aspekt pro zajištění vysokého výkonu a efektivity mé serverové infrastruktury. Jenže jak vlastně zjistit, která základní deska je ta pravá? Mám na mysli, že existuje spousta různých typů základních desek a každý výrobce nabízí různé modely s různými specifikacemi. Je třeba se zaměřit na faktory jako socket procesoru, množství slotů pro RAM, podpora více procesorů anebo možnosti rozšíření. Zajímalo by mě, na co bych se měl zaměřit při výběru základní desky pro server, abych maximalizoval počet procesorů? Jaké parametry jsou klíčové a které značka nebo model je pro takovou konfiguraci nejlepší? Existují nějaké specifické technologie nebo standardy, které bych měl sledovat při výběru? Také bych rád věděl, jestli je důležité doladit určité aspekty jako chlazení nebo napájení, když plánujete provozovat více CPU najednou? A co říkáte na kompatibilitu s různými operačními systémy a softwarem – ovlivňuje to volbu základní desky? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti, protože se v tomhle docela ztrácím.