Co všechno potřebuji pro víceúrovňové zálohování serverů?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, co všechno je potřeba k tomu, abych mohl implementovat víceúrovňové zálohování svých serverů. Zajímá mě, jaké technologie a nástroje byste doporučili pro efektivní zálohování dat, aby byly chráněny před ztrátou nebo poškozením. Mám v plánu používat různé typy zálohování, třeba plné, přírůstkové a možná i diferenciální. Jaké jsou výhody a nevýhody těchto přístupů? A co se týče hardware, mám přemýšlet o nějakém specializovaném zařízení nebo mi postačí běžné úložiště? Jaké typy médií jsou nejlepší pro uchování záloh? Měli byste tipy na software pro správu záloh? Slyšel jsem o několika populárních nástrojích, ale nejsem si jistý, který by byl pro mé potřeby nejlepší. Je dobré mít zálohy na různých místech, třeba lokálně i v cloudu? A co obnova dat – jak si být jistý, že se dá vše snadno obnovit v případě havárie? Jak často bych měl provádět zálohy a jak to sladit s provozem serveru? Budu vděčný za jakékoli rady a zkušenosti, které máte s víceúrovňovým zálohováním serverů. Díky moc!