Co dělat, když se mi server často zasekává?
Mám problém se svým serverem, který se mi čím dál tím víc zasekává a já nevím, co s tím. Zkoušel jsem restartovat server, ale to moc nepomáhá. Někdy se mi stane, že při běhu nějakých skriptů nebo aplikací, jako je třeba webová stránka nebo databáze, to prostě na chvíli zamrzne a já musím čekat, než se to rozjede. Třeba připojení k databázi trvá věčnost nebo se stránka načte skoro až po minutě. Zkoušel jsem i kontrolovat zatížení CPU a RAM v administraci, ale nic zvláštního jsem nenašel. Myslím si, že internetové připojení by mohlo být v pořádku, protože ostatní zařízení fungují bez problémů. Předtím jsem měl podobné problémy jen občas, ale teď je to skoro pravidelně a dost mě to frustruje. Napadlo mě, jestli nemohou být příčinou nějaké špatné konfigurace nebo třeba staré verze softwaru. Někde jsem četl, že optimalizace serveru může pomoct, ale nevím vlastně jak na to. Může být problém i s hardwarem? Co mám udělat jako první krok? Nějaké tipy? Jaké nástroje bych měl použít pro diagnostiku? Děkuji moc za jakékoliv rady!