Existují nějaké nástroje pro skenování bezpečnosti kontejnerů?
Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní nástroje, které by se daly použít pro skenování bezpečnosti kontejnerů. V poslední době jsem hodně četl o tom, jak jsou kontejnery stále více populární, a to nejen v oblasti vývoje, ale i při nasazení aplikací. Ale s tím, jak se zvyšuje jejich používání, objevují se také otázky ohledně jejich bezpečnosti a zabezpečení. Mám na mysli něco jako skener, který by mohl odhalit potenciální zranitelnosti nebo nedodělky ve konfiguraci kontejnerů. Existují nějaké open-source řešení nebo komerční produkty, které byste doporučili? Jaké jsou nejlepší praktiky při využívání těchto nástrojů? Je dobré také mít na paměti, že některé nástroje mohou být zaměřeny na specifické platformy, jako je Docker nebo Kubernetes? A co třeba integrace s CI/CD pipeliny? Jak to funguje v praxi a na co si dát pozor? Rád bych se dozvěděl více o zkušenostech ostatních uživatelů s těmito nástroji a možná i tipy, jak je efektivně implementovat do stávajícího pracovního prostředí.