Který software je nejlepší pro virtualizaci serverů?
Jsem na začátku své cesty s virtualizací a hledám, jaký software by byl pro mě ten nejlepší pro správu serverů. Je mi jasné, že existuje spousta možností, ale já bych chtěl slyšet názory od lidí, kteří už mají nějaké zkušenosti. Přemýšlím o něčem, co bude uživatelsky přívětivé, ale zároveň dostatečně silné pro provoz více virtuálních strojů. Zajímalo by mě, jestli jsou lepší open-source řešení nebo komerční produkty. Například jsem slyšel o VMware, ale nevím, jestli je to opravdu ta nejlepší volba nebo jestli něco jiného jako Hyper-V nebo třeba Proxmox by mohlo být lepší. Také by mě zajímalo, jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých softwarů. Co třeba výkon, podpora různých operačních systémů a celková stabilita? Myslíte si, že se vyplatí investovat do dražšího softwaru kvůli funkcím nebo je možné být spokojený i s levnějším řešením? A co takhle škálovatelnost? Jak snadné je přidávat nové servery nebo upravovat stávající prostředí? Pokud máte nějaké tipy nebo doporučení na konkrétní software, budu za ně moc rád. Díky předem za vaše názory!