Jak nejlépe škálovat webovou aplikaci v AWS?
Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně škálování webových aplikací, a to konkrétně v prostředí AWS. V poslední době jsem se dostal do situace, kdy moje aplikace začala mít větší návštěvnost a já bych rád věděl, jakým způsobem ji nejlépe škálovat, aby fungovala bez problémů i při vyšším zatížení. Zajímá mě, jestli je lepší jít cestou horizontálního nebo vertikálního škálování? Jaké služby mi AWS nabízí pro automatizaci tohoto procesu? Slyšel jsem něco o Elastic Load Balancing a Auto Scaling, ale nejsem si jistý, jak to všechno správně nastavit. Mám také obavy, že by se mohlo stát, že pokud nebudu mít správně nastavenou škálovatelnost, tak moje aplikace bude padat nebo se výrazně zpomalí ve chvílích největšího provozu. Mohl by mi někdo z vás poradit, jaké jsou nejlepší praktiky pro škálování webové aplikace v AWS? Co je třeba mít na paměti při plánování architektury a jaké nástroje byste doporučili? Budu vděčný za jakékoli tipy nebo návody, které by mi pomohly lépe pochopit tento proces a udělat správná rozhodnutí. Díky moc!