Jak vybrat nejlepší cloudový plán pro malé firmy?
Jsem malý podnikatel a stále více přemýšlím o tom, že bych chtěl přejít na cloudové služby. Mám na mysli různé plány, které nabízejí cloudoví poskytovatelé. Ale jak vlastně vybrat ten nejlepší cloudový plán pro malé firmy jako je ta moje? Je toho tolik na zvážení, že se v tom začínám ztrácet. Zajímalo by mě, co všechno bych měl brát v úvahu při výběru. Jaké faktory jsou klíčové? Například, jak moc důležitá je kapacita úložiště, nebo zda je lepší mít větší výkon na úkor ceny? Taktéž se bojím o bezpečnost svých dat – jak se ujistit, že má firma bude chráněná před ztrátou nebo útoky? A co dostupnost a podpora od poskytovatele? Je opravdu důležité mít 24/7 zákaznickou podporu, nebo to zvládnu s něčím méně? Mám také obavy ohledně migrace dat do cloudu. Jak to probíhá a co všechno budu muset udělat, abych své stávající systémy převedl do cloudu bez zbytečných komplikací? Také bych rád věděl, zda existují nějaké doporučení ohledně konkrétních poskytovatelů, které byste mi mohli nabídnout – kdo má nejlepší služby pro malé firmy? Děkuji za jakékoli tipy a rady; oceníte každou pomoc!