Co všechno musím udělat před migrací aplikací do cloudu?
Zdravím, chci se zeptat, co všechno bych měl mít na paměti, než začnu s migrací svých aplikací do cloudu. Nikdy jsem to ještě nedělal a je toho na mě docela hodně. Vím, že je důležité udělat nějakou přípravu, ale co přesně to obnáší? Potřebuju asi udělat analýzu stávající infrastruktury, ale jak na to? Jak zjistím, které aplikace jsou vhodné pro cloud a které ne? A co data – máme hodně citlivých informací a nevím, jestli je bezpečné je tam nahrát. Jaké jsou nejlepší postupy pro zajištění jejich bezpečnosti? Je dobrý nápad provést migraci najednou nebo radši po etapách? A co s výkonem? Jak ověřím, že bude všechno fungovat tak jako dřív po přesunu do cloudu? Je dobré si připravit nějaký plán na obnovu po havárii? Taky mi vrtá hlavou, jestli se mám zajímat o různé cloudové platformy a jaké mají výhody a nevýhody. Jaké faktory bych měl zvážit při výběru poskytovatele cloudových služeb? A co náklady, jak to vlastně vyjde v porovnání s mým současným hostingem? Budu rád za každou radu nebo zkušenost, co jste při migraci udělali vy. Díky!