Jak nastavit CI/CD pro kontejnery?
Zajímalo by mě, jak správně nastavit CI/CD procesy pro kontejnery. V poslední době jsem začal používat Docker a Kubernetes, ale připadá mi, že ta integrace s kontinuálním nasazováním a kontinuální integrací je taková komplikovaná. Mám pár zkušeností s GitLab CI a Jenkins, ale nevím, jak to všechno propojit, aby to efektivně fungovalo. Jaké jsou nejlepší postupy? Musím mít nějaké specifické skripty pro sestavení obrazů kontejnerů? A co testování - jak zajistit, aby se všechny změny automaticky testovaly před tím, než se nasadí na produkci? Uvažoval jsem o využití nějakého cloudového řešení, ale nevím, jestli je to nutné nebo jestli bych to zvládl i na vlastním serveru. Jaký je vlastně rozdíl mezi různými CI/CD nástroji jako Jenkins, GitHub Actions a dalšími? A když už mluvíme o kontejnerizaci, co třeba správa tajemství a konfigurací? Musím používat něco speciálního, nebo stačí nějaké základní metody? Pokud máte nějaké tipy nebo osvědčené postupy, budu moc rád za jakékoli informace. Děkuji!