Jak mohu zabezpečit své kontejnerové aplikace proti útokům?
Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší postupy pro zabezpečení kontejnerových aplikací před různými typy útoků. Zjistil jsem, že s rostoucí popularitou kontejnerizace se zvyšují i bezpečnostní rizika, a tak bych rád pochopil, co všechno bych měl udělat, abych ochránil své aplikace. Mám v plánu používat Docker a Kubernetes, ale nejsem si jistý, jak správně nastavit bezpečnostní opatření. Jaké jsou typické hrozby, na které bych měl dávat pozor? Například, jak mohu lépe chránit své image před neoprávněným přístupem? A co například správa tajných údajů jako jsou tokeny nebo hesla? Existují nějaké konkrétní nástroje nebo technologie, které mi mohou pomoci zvýšit úroveň zabezpečení? Také bych se chtěl zeptat, zda existují nějaké osvědčené praktiky při nastavování sítí pro kontejnery, abych minimalizoval riziko útoků zevnitř i zvenčí. Je důležité sledovat a auditovat aktivity v kontejnerech? A pokud ano, jakým způsobem to mohu implementovat? Jaké jsou další tipy a triky, které by mi mohly pomoci zajistit, že mé kontejnerové aplikace budou odolnější vůči útočníkům? Opravdu bych ocenil vaše rady a zkušenosti!