Co všechno potřebuji k migraci na kontejnery?
Plánuju přechod na kontejnery, ale vůbec nevím, co všechno k tomu vlastně potřebuji. Mám serverovou infrastrukturu, která běží na fyzických strojích a už nějakou dobu se mi zdá, že bych měl zkusit přejít na modernější řešení, jako jsou kontejnery. Zajímalo by mě, co všechno obnáší migrace na kontejnery? Je pravda, že budu potřebovat nějaké nástroje jako Docker nebo Kubernetes? Jak je to s orchestrací a spravováním těchto kontejnerů? Je nutné mít nějaké znalosti z programování nebo stačí základní přehled o serverech? Co třeba síťová konfigurace, bude se to nějak zásadně měnit, když přejdu na kontejnery? A co data a databáze? Jak to funguje s jejich migrací? Je lepší udělat vše najednou nebo raději postupně? Budu potřebovat nějaký speciální hardware nebo stačí stávající servery? A co bezpečnostní otázky, jak je to s ochranou kontejnerů před útoky? Hrozně moc otázek a nejsem si jistý, kde začít. Mohli byste mi prosím poradit, co všechno bych měl vzít v úvahu při migraci na kontejnerovou architekturu?