Kolik RAM potřebuji pro herní server s 50 hráči?
V poslední době se hodně zajímám o to, jak postavit vlastní herní server, a to nejen pro pár kamarádů, ale rovnou pro 50 hráčů. Vím, že je toho hodně, co je potřeba zvážit, jako je procesor, síťový příkon a další technické parametry, ale jedna z věcí, která mě opravdu zajímá, je kolik RAM bych měl mít. Je mi jasné, že kvalitní RAM je klíčová pro plynulý výkon serveru a chci se ujistit, že nezklameme naše hráče. Takže kolik RAM bych měl mít na herní server s 50 hráči? A je pravda, že pokud mám více RAM, tak se zlepší latence a celkový zážitek ze hry? Měl jsem v plánu mít alespoň 16 GB, ale slyšel jsem názory, že některé hry mohou potřebovat více. Vím, že třeba Minecraft nebo jiné sandboxové hry si berou docela dost paměti. Jak moc záleží na tom, jaké hry budou na serveru běžet? Měli bychom mít nějakou rezervu v RAM nebo stačí přesně tolik, kolik potřebujeme? A jaký je vliv na výkon serveru při různých počtech hráčů? Byl bych rád za jakékoli tipy a rady od lidí, kteří mají zkušenosti s nastavováním herních serverů. Díky!