Jak mohu snížit latenci na herním serveru?
Přemýšlím o tom, jak zlepšit svůj herní zážitek, protože latence na našem herním serveru je dost vysoká. Vždycky jsem měl pocit, že hraju s nějakým zpožděním, což mě často rozčiluje a ovlivňuje můj výkon ve hře. Rád bych se zeptal, jestli existují nějaké konkrétní kroky, které bych mohl udělat pro snížení latence. Zajímá mě, jestli je to spíš o internetovém připojení, nebo třeba o hardwaru serveru. Myslím, že by mohlo být užitečné porozumět také tomu, jak fungují routovací cesty a co vlastně znamená ping. Mám doma průměrný internet a nevím, jestli je problém u mě, nebo někde jinde. Napadlo mě také, že by mohlo být dobré zkontrolovat nastavení mého routeru nebo změnit poskytovatele internetu. Je dobrý nápad kontaktovat support herního serveru? Nevíte, jestli pomůže změna DNS na rychlejší? Jakou roli hrají servery umístěné geograficky blíže mně? A co třeba použití VPN? Mám pocit, že se v tom ztrácím a potřeboval bych nějaké tipy a rady přímo od lidí, kteří s tím mají zkušenosti. Díky moc za jakoukoli pomoc!