Jaké nástroje doporučujete pro monitorování kontejnerů?
Když se bavíme o moderní infrastruktuře a zejména o kontejnerech, které jsou dnes naprosto nepostradatelné, tak mi vrtá hlavou, jaký software nebo nástroje vlastně používáte pro jejich monitorování. Vím, že je důležité mít přehled o tom, jak se kontejnery chovají, jaká je jejich dostupnost a výkon a jestli náhodou nevznikají nějaké problémy. Mám zkušenosti s Dockerem a Kubernetes, ale stále hledám efektivní způsoby, jak sledovat metriky a logy. Myslím, že by bylo super mít nástroj, který by dokázal nejen monitorovat, ale i upozorňovat na nějaké anomálie nebo výpadky. Narazil jsem na různé možnosti jako Prometheus nebo Grafana a také nějaké cloudové služby, ale nejsem si jistý, co je nejlepší z pohledu uživatelské přívětivosti a funkčnosti. Zajímalo by mě, co doporučujete vy? Jaké máte zkušenosti s různými monitoringovými nástroji? Které vám nejvíc pomohly udržet přehled o vašich kontejnerech? Jaké funkce považujete za zásadní a co vám naopak chybělo? Rád bych si přečetl vaše názory a tipy, protože se snažím najít to nejlepší řešení pro naši infrastrukturu.