Jak chránit herní server před DDoS útoky?
Mám herní server a poslední dobou se potýkám s problémy s DDoS útoky. Je to fakt na nervy. Když si hráči chtějí zahrát, najednou se server začne lagovat nebo úplně spadne. To je prostě katastrofa, protože pak ztrácím hráče a nikdo nechce hrát na serveru, kde není žádná stabilita. Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší způsoby, jak ochránit herní server před těmito útoky. Slyšel jsem o různých technologiích jako jsou firewally a další bezpečnostní opatření, ale co přesně bych měl udělat? Měli byste nějaké tipy nebo rady, co funguje? A co je vlastně DDoS útok a jak se dá zjistit, že na mě nějaký takový útočník útočí? Představoval jsem si také možnost mít nějakou ochranu přímo od poskytovatele hostingu, ale nevím, zda to má smysl a jestli to není jenom zbytečné vyhazování peněz. Jaké máte zkušenosti s ochranou herních serverů? Existují nějaké specifické služby nebo nástroje, které byste doporučili? Jak moc by měl člověk investovat do zabezpečení serveru, aby byl v bezpečí? Odpovědi na tyto otázky by mi opravdu hodně pomohly, protože už začínám být zoufalý.