Serverovny.cz/Fórum/Jak chránit herní server před DDoS útoky?

Jak chránit herní server před DDoS útoky?

Mám herní server a poslední dobou se potýkám s problémy s DDoS útoky. Je to fakt na nervy. Když si hráči chtějí zahrát, najednou se server začne lagovat nebo úplně spadne. To je prostě katastrofa, protože pak ztrácím hráče a nikdo nechce hrát na serveru, kde není žádná stabilita. Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší způsoby, jak ochránit herní server před těmito útoky. Slyšel jsem o různých technologiích jako jsou firewally a další bezpečnostní opatření, ale co přesně bych měl udělat? Měli byste nějaké tipy nebo rady, co funguje? A co je vlastně DDoS útok a jak se dá zjistit, že na mě nějaký takový útočník útočí? Představoval jsem si také možnost mít nějakou ochranu přímo od poskytovatele hostingu, ale nevím, zda to má smysl a jestli to není jenom zbytečné vyhazování peněz. Jaké máte zkušenosti s ochranou herních serverů? Existují nějaké specifické služby nebo nástroje, které byste doporučili? Jak moc by měl člověk investovat do zabezpečení serveru, aby byl v bezpečí? Odpovědi na tyto otázky by mi opravdu hodně pomohly, protože už začínám být zoufalý.

176 slov
1.8 minut čtení
17. 2. 2024
Milada Balounová

Takže DDoS útoky jsou fakt průser, to chápu. Mě se osvědčilo pár věcí. Především je dobré mít hosting, co má nějakou ochranu proti DDoS, protože to ti ušetří spoustu starostí. Existujou specializovaný služby, který se zaměřujou na ochranu herních serverů - třeba Cloudflare nebo Akamai. Ty ti můžou pomoct s filtrováním nebezpečnýho provozu.

Další věc, co můžeš udělat, je nasadit firewall a pravidelně aktualizovat software serveru. Některý firewally uměj rozpoznávat podezřelý provoz a blokovat ho, což je super. Také bys měl mít monitoring serveru, abys mohl rychle zareagovat, kdybys zjistil, že něco není v pořádku.

Chtělo by to i udržovat dobrý vztah s tvojí komunitou hráčů, aby ti hlásili, když se něco děje. No a investice do zabezpečení by podle mě měla být priorita - je lepší zaplatit teď a mít klid než pak ztrácet hráče. V každém případě doporučuji si o tom přečíst víc a třeba se poradit s někým, kdo má zkušenosti s hostováním herních serverů.

156 slov
1.6 minut čtení
19. 1. 2025
Kateřina Tichá

DDoS útoky jsou fakt otravný a dokážou zničit herní zážitek. Hlavně je dobrý mít nějakou ochranu od poskytovatele hostingu – spousta firem nabízí DDoS ochranu jako součást jejich služeb, což může dost pomoct. Další věc je nastavit firewall a blokovat podezřelé IP adresy, to může aspoň trochu zmírnit dopad útoku. Můžeš taky použít služby jako Cloudflare, který nabízejí ochranu proti DDoS útokům. To sice něco stojí, ale obvykle se to vyplatí, když máš hráče, co se vracejí. Sleduj svůj server a logy, abys zjistil, kdy a odkud přicházejí ty útoky – to ti pomůže lépe reagovat. Investovat do zabezpečení je určitě důležitý, i kdyby to mělo být pár stovek měsíčně, pokud ti to zachrání server a hráče. Zkus si najít komunitu okolo tvého herního serveru, tam můžeš získat tipy od dalších správců. Nenech se odradit, dá se s tím bojovat!

140 slov
1.4 minut čtení
19. 1. 2025
Romana Jirková
Serverovny.cz/Články/Servery pro herní aplikace
Zabezpečení herních serverů: Nejčastější hrozby a jak se jim vyhnoutProzkoumejte nejčastější bezpečnostní hrozby, které ohrožují herní servery, a objevte efektivní strategie pro jejich prevenci. Naučte se, jak chránit ...
1000 slov
10 minut čtení
18. 10. 2020
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky