Jak zjistit, kolik úložného prostoru potřebuji pro svou aplikaci?
Chtěl bych se zeptat, jak přesně zjistit, kolik úložného prostoru budu potřebovat pro svou aplikaci. Mám na mysli, že plánuju vyvíjet něco, co by mohlo využívat databáze, uživatelské profily a možná i nějaké mediální soubory, jako jsou obrázky nebo videa. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké obecné zásady nebo kalkulačky, které by mi pomohly odhadnout velikost úložiště. Jak se vlastně počítají datové nároky aplikace? Mám začít s nějakým minimálním prostorem a pak se přizpůsobit, nebo se snažit odhadnout potřebné místo už na začátku? Co třeba zohlednění budoucího růstu aplikace? Jak moc by měl hrát roli faktor škálovatelnosti při rozhodování o kapacitě úložiště? A co když moje aplikace začne lákat více uživatelů, než jsem očekával a míra růstu bude rychlejší, než jsem plánoval? Jak se s těmito potenciálními problémy dá vypořádat? Jakou roli hrají cloudové služby v určení úložného prostoru? Je lepší mít prostor v cloudu nebo na vlastním serveru? A co zálohy – jak to všechno ovlivňuje celkovou potřebu úložného prostoru aplikace? Jak bych měl přistupovat k otázce optimalizace prostoru tak, aby nedocházelo k plýtvání místem? To jsou všechny otázky, které mi běží hlavou a rád bych znal názory a zkušenosti ostatních. Děkuji.