Nevýhody SSD oproti HDD v serverech
Zajímalo by mě, jaké jsou vlastně ty nevýhody, když se bavíme o použití SSD disků v serverech ve srovnání s klasickými HDD. Vím, že SSD mají spoustu výhod, jako je rychlost a nižší spotřeba energie, ale chtěl bych se zaměřit na to, co může být na SSD špatné. Například jsem slyšel něco o životnosti SSD a opotřebení buněk. Jak to vlastně funguje v serverovém prostředí, kde jsou disky neustále zatěžovány? A co třeba cena? Je pravda, že SSD disky jsou mnohem dražší než HDD a zda se to vyplatí v dlouhodobém horizontu? Napadá mě také otázka ohledně kapacity – je to pravda, že SSD nemohou nabídnout tak velkou kapacitu jako HDD za rozumnou cenu? A co kompatibilita a možnosti rozšíření u serverů, které už mají zabudované HDD? Zajímají mě i další aspekty jako například možnost datového zotavení nebo jak jsou na tom SSD s bezpečností dat ve srovnání s HDD. Myslím si, že by bylo fajn mít přehled o všech těchto nevýhodách a možná i nějakých praktických zkušenostech od lidí, kteří už s těmito technologiemi pracovali. Takže co si o tom myslíte? Jaké konkrétní nevýhody nebo problémy jste zažili při používání SSD v serverech?