Jaké jsou jednoduché nástroje pro sledování zatížení serveru?
Zajímalo by mě, jestli existují nějaké jednoduché a snadno použitelné nástroje, které bych mohl využít k monitorování zatížení serveru. Jsem začátečník a nechci se dostat do komplikovaných systémů, které by mi přidaly další úkoly. Hledám něco, co by mi mohlo poskytnout základní přehled o tom, jak si stojí můj server, kolik má CPU využití, jaká je paměť a jak se vyrovnává s požadavky. Když jsem se o to snažil, narazil jsem na spoustu různých programů a aplikací, ale většina z nich vypadá buď příliš složitě nebo za to chtějí platit. Rád bych věděl, jestli jsou nějaké bezplatné možnosti, které by byly přístupné pro někoho jako já, kdo teprve začíná. Také mě zajímá, jestli tyto nástroje poskytují nějakou vizualizaci dat nebo jen suchá čísla. Mám pocit, že by mi grafy a přehledy mohly hodně pomoct při sledování výkonu v průběhu času. Pokud někdo má zkušenosti s nějakými konkrétními nástroji nebo by mohl doporučit něco osvědčeného, byl bych moc vděčný za radu. Jaké nástroje používáte vy a co se vám na nich líbí? Díky všem za odpovědi!