Jak správně nastavit CI/CD pro Node.js backend?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně nastavení CI/CD pro svůj Node.js backend projekt. Jsem v tomhle tématu ještě docela nováček a mám pár otázek, které mě trápí. Začínám si uvědomovat, jak důležité je mít automatizované nasazení a testování, ale nějak se mi nedaří se do toho pořádně dostat. Jaké nástroje byste doporučili pro kontinuální integraci a nasazení? Slyšel jsem o GitHub Actions, Travis CI a Jenkins, ale nejsem si jistý, který z nich by byl pro můj projekt nejlepší. Měl bych se zaměřit na nějakou konkrétní platformu nebo je lepší volit podle potřeb projektu? A co vůbec zahrnout do procesu? Jaké testy bych měl spouštět před nasazením? Je lepší mít vše na jednom serveru nebo rozdělit jednotlivé části na různé servery? Také nevím, jak správně nakonfigurovat pipeline, aby se mi to celé hezky spojilo a fungovalo to tak, jak má. Vím, že je důležité mít i správné úložiště pro artefakty a tak dále, ale to už mi přijde jako úplná věda. Omlouvám se, jestli je to moc otázek najednou, ale rád bych byl schopen nastavit CI/CD proces pro svůj Node.js backend co nejefektivněji. Předem díky za všechny rady a tipy!