Jak můžu zamezit neoprávněnému přístupu do mého Kubernetes clusteru?
Škodlivé útoky a neautorizovaný přístup jsou v dnešním světě IT velkým problémem, obzvlášť když pracujeme s technologiemi jako Kubernetes. Rád bych se zeptal, jaké jsou nejlepší praktiky pro zabezpečení mého Kubernetes clusteru proti neoprávněným přístupům. Mám na mysli jak preventivní opatření, jako jsou autentizace a autorizace, tak i další techniky, které by mohly pomoci ochránit moje prostředí. Slyšel jsem něco o RBAC a Network Policies, ale nejsem si jistý, jak je správně implementovat. Existují nějaké konkrétní nástroje nebo postupy, které byste doporučili pro auditování přístupu? Jaké jsou běžné chyby, kterým bych se měl vyhnout při nastavování bezpečnosti? Také bych rád věděl, jestli existují nějaké osvědčené metody pro monitorování aktivit v Kubernetes, abych mohl rychle reagovat na podezřelé chování. A co třeba použití privátních registrů pro moje Docker image? Pomůže to zvýšit bezpečnost? Každá rada bude užitečná, protože situace s kybernetickou bezpečností se neustále mění a potřebuji být v obraze.