Jak zjistit problém s nasazením aplikace v Kubernetes?
V poslední době jsem se snažil nasadit svou první aplikaci do Kubernetes a narazil jsem na řadu problémů, které mi nedají spát. Zkouším to už několik dní a stále se mi nedaří zjistit, proč se aplikace nechce spustit. Mám několik podkladů, jako jsou YAML soubory, ale když je zkontroluji, vše vypadá v pořádku. Možná dělám nějakou malou chybu, ale netuším, kde začít hledat. Je tu někdo, kdo by mi mohl poradit, jakým způsobem bych měl přistoupit k diagnostice těchto problémů? Mám se soustředit na logy podů nebo na stavy nasazení? Jak můžu efektivně použít kubectl pro získání dalších informací o tom, co se děje? Taky by mě zajímalo, jestli existují nějaké nástroje nebo příkazy, které mi mohou pomoci lépe sledovat a analyzovat stav mé aplikace v clusteru. Co se týče konfigurace, může mít vliv i něco v Helm chartu nebo v ConfigMapách? Jak řešit problémy s dostupností služeb nebo s komunikací mezi jednotlivými komponentami? Zkrátka hledám jakoukoliv pomoc nebo rady, jak se dostat k jádru problému a co nejrychleji vyřešit tohle nasazení. Byl bych velmi vděčný za jakékoliv tipy nebo zkušenosti, které byste mohli sdílet!