Co všechno potřebuji vědět před zavedením virtualizace do firmy?
Zvažuji, že bych ve firmě zavedl virtualizaci a zajímá mě, co všechno bych měl mít na paměti, než se do toho pustím. Je jasné, že virtualizace může přinést spoustu výhod, jako je úspora nákladů a efektivnější využití serverového hardwaru, ale co všechno to obnáší? Jaké jsou hlavní typy virtualizace, které bych měl zvažovat? Mám se zaměřit na hypervizory nebo spíše na kontejnery? Jaké vybavení a software budu potřebovat? Budu potřebovat speciální školení pro své zaměstnance nebo je to tak jednoduché, jak se říká? Co bezpečnost - jak zajistit, aby virtuální servery byly dostatečně zabezpečené? Jaké jsou běžné chyby, kterých bych se měl vyvarovat při zavádění virtualizace? Jaký vliv to bude mít na výkon našich aplikací a celou IT infrastrukturu? Ovlivní to nějak naše stávající licenční podmínky a smlouvy s dodavateli? A co údržba a zálohování virtuálních strojů - jak to funguje v praxi? Poraďte mi prosím, co vše bych měl mít na paměti před tímto rozhodnutím, abych to nepodcenil a udělal správný krok pro naši firmu.