Serverovny.cz/Fórum/Jak vyřešit problémy s neúspěšnými aktualizacemi Windows Server?

Jak vyřešit problémy s neúspěšnými aktualizacemi Windows Server?

Mám takový velký problém s aktualizacemi na mém Windows Serveru. Už několik týdnů se mi nedaří úspěšně provést aktualizace a vždycky mi to hodí nějakou chybu. Zkoušel jsem různé způsoby, jak to opravit, ale pořád nic nepomáhá. Někdy se mi dokonce stane, že server restartuji a po restartu se mi aktualizace pokusí znovu nainstalovat, ale opět skončí jako neúspěšné. Nevíte, co by mohlo být špatně? Zkoušel jsem i spustit Windows Update Troubleshooter, ale ani to nepomohlo. Mám pocit, že už jsem zkusil skoro všechno. Myslím, že by to mohlo být něco s připojením k internetu nebo s nějakými politikami zabezpečení, které máme nastavené. Ovlivňuje to i výkon serveru a už začínám být dost frustrovaný. Někdo mi radil zkontrolovat logy událostí, ale nevím přesně, na co se mám dívat. Jak bych měl postupovat při řešení těchto problémů? Kde hledat další možné příčiny? Jaké příkazy bych měl použít v PowerShellu nebo v příkazovém řádku k diagnostice a opravě aktualizací? Je možné, že by mohl být problém i s nějakým softwarem třetích stran, který na serveru běží? Budu vděčný za jakékoliv rady nebo tipy, které by mi mohly pomoci vyřešit tyto neúspěšné aktualizace, protože bez nich nemohu běžně fungovat a mám obavy o bezpečnost mého serveru.

203 slov
2 minut čtení
19. 12. 2024
Jaroslav Světlík

Zní to fakt frustrující. Zkus pár věcí, co by mohly pomoct. První, zkontroluj Windows Update logy, najdeš je v Event Vieweru – hledáš chyby spojené s Windows Update, ty ti můžou napovědět. Taky se podívej na služby, jestli běží "Windows Update" a "Background Intelligent Transfer Service" – obě musí být zapnuté.

Pokud to nefunguje, zkus spustit příkazový řádek jako admin a zadej tyhle příkazy: "sfc /scannow" a pak "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth". To by mělo opravit nějaké poškozené soubory. Také se podívej na nastavení politiky skupiny, jestli nemáš nějaký restrikce, co brání aktualizacím.

No a pokud používáš nějaký software třetích stran jako antivirus, zkus ho na chvíli vypnout, jestli to nebude blokovat aktualizace. Pokud se ti to podaří rozchodit, tak to určitě sleduj, aby ses vyhnul budoucím problémům. Držím palce.

129 slov
1.3 minut čtení
19. 1. 2025
Václav Jahoda

Zní to jako dost frustrující situace. Měl jsem podobný problém s aktualizacema, takže pár tipů, co by ti mohly pomoct. První věc, co bych zkontroloval, jsou logy událostí. Otevři Event Viewer a mrkni na Windows Logs > Application a System. Tam bys mohl najít nějaký relevantní chybový kód, co ti napoví, kde je zakopanej pes.

Pak doporučuju zkusit tyhle příkazy v příkazovým řádku jako admin: "sfc /scannow" na kontrolu systémových souborů a "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth" pro opravu obrazového souboru Windows. To občas pomůže, když se něco posralo.

Zkus taky vypnout antivir nebo firewall dočasně, jestli náhodou něco nezablokuje aktualizace. Můžeš se podívat i na služby jako Windows Update, jestli jsou zapnuté. Někdy je potřeba je restartovat.

Pokud nic nepomůže, možná zvaž zálohu a čistou instalaci aktualizací, ale to už je krajní řešení. Doufám, že něco z toho zabere.

139 slov
1.4 minut čtení
19. 1. 2025
Emil Šindelář
Serverovny.cz/Články/Windows servery
Rychlé řešení problémů s aktualizacemi Windows serverů: Praktické tipy a trikyObjevte praktické tipy a triky, jak se vyhnout častým problémům s aktualizacemi Windows serverů. Zjednodušte si správu serverů a zajistěte jejich bezp...
1000 slov
10 minut čtení
29. 9. 2024
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky