Jak správně migrovat aplikace z XP na server 2019?
Přemýšlím o migraci několika aplikací, které mám momentálně na Windows XP, na nový server s Windows Server 2019. Už nějakou dobu se snažím zjistit, jaký je nejlepší způsob, jak to udělat a co všechno bych měl mít na paměti. Vím, že XP je už zastaralý systém a podporu mají spíše jen některé specializované aplikace. Chtěl bych se zeptat, co všechno by mělo být součástí tohoto procesu. Mám obavy, že některé aplikace nebudou kompatibilní s novým serverem nebo že ztratím data při migraci. Jaké kroky bych měl podniknout před samotnou migrací? Mělo by být něco jako záloha dat a konfigurace? A jak to vlastně udělat s licencemi? Předpokládám, že budu muset možná i přeinstalovat některé programy nebo hledat alternativy, ale chtěl bych vědět, jestli existují nějaké tipy a osvědčené postupy, které by mi mohly usnadnit celý proces. Dále mě zajímá, jaký je nejlepší způsob testování po migraci abych se ujistil, že všechno funguje tak jak má. Rád bych slyšel zkušenosti ostatních, kteří už tento proces absolvovali. Co se vám osvědčilo a co byste doporučili vyhnout se? Děkuji za jakoukoli radu!