Kde najdu příkazy pro správu procesů na serverech pomocí PowerShellu?
Jsem v tomhle tématu úplný začátečník a tak bych rád dostal nějaké tipy, kde vlastně zjistit, jaké příkazy jsou dostupné pro správu procesů na serverech s Windows pomocí PowerShellu. Vím, že PowerShell je mocný nástroj a má spoustu funkcí, ale když se do toho člověk ponoří, může se lehce ztratit v té záplavě informací. Možná znáte nějaké skvělé zdroje, kde jsou přímo uvedené příklady příkazů, nebo dokonce tutoriály, které by mi mohly pomoci pochopit základní funkce správy procesů. Zajímá mě i to, jestli existují nějaké specifické příkazy pro monitorování výkonu procesů či jejich ukončení a restartování. A co takhle skripty? Měly by být jednoduché a funkční, aby se daly snadno použít na vícero serverech najednou. Taky bych uvítal informace o tom, jak efektivně využívat tyto příkazy v praxi, třeba při administraci více serverů. Všechno to zní dost složitě, ale věřím, že to jde. Pokud máte tipy na weby, knihy nebo dokonce videa, budu vám moc vděčný za jakoukoli radu. Hlavně prosím doporučte něco, co je aktuální a relevantní k dnešnímu dni. Díky!