Jak může CDN ochránit můj web před DDoS útoky?
Zajímalo by mě, jakým způsobem vlastně může CDN, tedy Content Delivery Network, pomoct ochránit můj web před DDoS útoky? Četla jsem, že DDoS útoky dokážou být dost destruktivní a dokonce můžou zcela vyřadit stránky z provozu, což je pro každého majitele webu noční můra. Takže pokud mám web, který je pro mě důležitý, jak moc mi může CDN pomoct? Vím, že CDN rozkládá obsah na různé servery po celém světě a tím se zvyšuje rychlost načítání stránek, ale myslím si, že by to mohlo hrát roli i v zabezpečení. Jak přesně to funguje? Může to snížit objem provozu, který server musí zvládnout v případě útoku? A co třeba cacheování obsahu? Může mi to pomoct zabránit přetížení serveru? Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké specifické služby CDN, které jsou lepší na ochranu před DDoS než jiné. Měla bych se zaměřit na nějaké konkrétní funkce nebo vlastnosti při výběru správné CDN? Jaké máte zkušenosti s nasazením CDN pro ochranu před DDoS útoky? Mějte prosím na paměti, že jsem spíše začátečník a ráda bych se dozvěděla více o tom, jak to všechno funguje.