Jak zjistit sílu napájecího zdroje pro můj server?
Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně napájecích zdrojů. Mám doma server, který jsem si nedávno zkompletoval, a teď se mi honí hlavou jedna otázka. Jak vlastně zjistím, jestli mám dostatečně silný napájecí zdroj pro jádro mého serveru? Vím, že každý komponent potřebuje určitou dávku energie a že pokud by napájecí zdroj nebyl dost silný, mohlo by to vést k problémům jako je restartování nebo dokonce poškození součástek. Chtěl bych se zeptat, jestli existují nějaké konkrétní výpočty nebo postupy, které bych měl dodržet? Například, jak zjistit celkový příkon všech komponentů? Mám si udělat seznam procesoru, grafiky a dalších věcí a pak to nějak sečíst? A co takové věci jako účinnost napájecího zdroje? Jak to vlastně funguje? Zda je lepší mít zdroj s vyšším wattovým výkonem pro případné budoucí rozšíření? Vím, že jsou i různé online kalkulačky na výpočet potřebného výkonu napájecího zdroje, ale opravdu jim mohu důvěřovat? Co když si něco přehlédnu a nakonec budu mít nedostatečné napájení? Pokud někdo máte zkušenosti, budu moc vděčný za jakékoli tipy nebo rady, které mi pomohou ujistit se, že jsem na správné cestě. Děkuji předem za odpovědi!