Jak správně nastavit Ansible pro více serverů?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně nastavení Ansible pro správu více serverů. Mám doma několik virtuálních strojů a chtěl bych je spravovat efektivněji pomocí Ansible, ale nejsem si úplně jistý, jak na to. Vím, že Ansible využívá soubor s inventářem pro definici serverů, které chci spravovat, ale zatím jsem jen zkoušel spouštět jednoduché příkazy na jednotlivých serverech a nejsem si jistý, co všechno potřebuji udělat, abych mohl řídit více serverů najednou. Mám v plánu mít na jednom místě definované všechny servery a jejich role, ale nevím, jak to udělat správně. Jaké jsou nejlepší postupy pro nastavení tohoto inventáře? Měl bych používat skupiny pro servery nebo raději jednotlivé hosty? Jak se vlastně tyto skupiny definují a co všechno bych měl mít v playbooku? Je možné nějak snadno testovat změny před tím, než je nasadím na všechny servery? A co se týče zabezpečení, jak mám přistupovat k autentizaci mezi Ansible a mými servery? Existují nějaké doporučené metody nebo tipy? Děkuji moc za jakoukoli pomoc!