Co všechno můžu monitorovat se Zabbixem?
Když přemýšlím o tom, co všechno by se dalo monitorovat pomocí Zabbixu, jsem trochu zmatený, protože možností je tolik. Rád bych věděl, jestli mi někdo může říct, co všechno přesně Zabbix zvládá. Například, dá se s jeho pomocí sledovat výkon serverů? A co databáze, jako je MySQL nebo PostgreSQL? Můžu si nastavit nějaké metriky pro sledování zatížení CPU, RAM nebo diskového prostoru? A co síťové zařízení? Mohu monitorovat routery a switche? Jak to funguje s IP adresami a latencí? Myslím, že bych chtěl mít také přehled o dostupnosti různých služeb a aplikací běžících na serverech. Je možné sledovat webové stránky a jejich odezvu? Jak snadné je nastavit upozornění, když něco nefunguje jak má? A co integrace s jinými nástroji? Můžu použít Zabbix například ve spojení s Grafanou pro vizualizaci dat? Nebo jak to dělají jiní uživatelé v praxi? Děje se něco speciálního, co bych měl vědět při nastavování monitoringu pomocí Zabbixu? Jaké jsou nejlepší praktiky a tipy pro začátečníky? Byl bych vděčný za jakékoli rady nebo příběhy z praxe, které by mi pomohly lépe pochopit, jak maximálně využít možnosti Zabbixu.