Co dělat, když mi vypadne jedna linka? Jak zajistit, aby to neovlivnilo zbytek?
Nedávno se mi stala situace, kdy mi vypadla jedna linka a teď se bojím, že to ovlivní celou naši síť. Mám několik serverů a pracujeme s různými aplikacemi, které jsou navzájem provázané. Zajímalo by mě, co bych měl udělat jako první krok, abych zjistil příčinu tohoto výpadku. Je nějaký způsob, jak monitorovat stav připojení, abych mohl lépe reagovat na podobné situace v budoucnu? Také bych rád věděl, jak mohu zajistit redundanci pro případ, že by k tomu došlo znovu. Mám používat více linků nebo nějaké jiné techniky? Jak mohu minimalizovat dopad na ostatní služby, které běží na serverech? Existují nějaké osvědčené postupy nebo tipy pro správu sítě a serverů v takových případech? Mám strach, že když jedna linka vypadne, tak to ovlivní všechny ostatní komponenty a nakonec to zkomplikuje celou situaci. Jak efektivně spravovat síť bez velkých výpadků a jaké nástroje doporučujete pro sledování výkonu a dostupnosti? Rád bych slyšel o zkušenostech ostatních, kteří se s tímto problémem setkali a co fungovalo u nich. Jaké kroky bych měl podniknout pro zabezpečení mé infrastruktury?