Jak začít používat cloud pro DevOps? Musím něco zvláštního nastavit?
Přemýšlím o přechodu na cloud pro naše DevOps procesy a nevím, jak správně začít. Mám pocit, že jsem propásl nějaké klíčové informace, které by mi mohly usnadnit život. Jaké jsou první kroky, které bych měl podniknout? Je potřeba něco speciálně nastavovat, nebo se mohu spolehnout na běžné nástroje, které už používáme? Měli jsme doteď naše servery na místě a teď se chceme přesunout do cloudu. Jaké platformy byste doporučili pro začátek? Dává smysl zaměřit se na konkrétní poskytovatele cloudu, nebo je lepší být více flexibilní? Co třeba zabezpečení a správa přístupu? Je pravda, že cloud může zjednodušit automatizaci, ale jaké konkrétní nástroje bych měl použít? A co integrace s našimi stávajícími procesy? Představoval jsem si, že cloud nám ušetří čas a peníze, ale mám obavy z toho, že to může být složitější než to vypadá. Jaké jsou nejčastější problémy, na které bych měl být připravený? Bude potřeba nějaká změna v našem přístupu k vývoji a nasazení aplikací? A pokud ano, co všechno se mění? Děkuji za všechny tipy a zkušenosti, co nejlépe bych měl udělat pro hladký přechod na cloud v našem DevOps procesech.