Jaké nástroje použít pro monitorování výkonu VPS?
Zdravím, potřeboval bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s monitorováním výkonu virtuálních privátních serverů, tedy VPS? Já mám pocit, že je to v dnešní době víc než důležité, zejména pokud provozujete nějaké aplikace nebo webové stránky, které jsou závislé na stabilním výkonu serveru. Uvažuji o různých nástrojích, ale nejsem si jistý, co všechno existuje a co by bylo pro mě nejlepší. Viděl jsem nějaké zmínky o nástrojích jako Nagios nebo Zabbix, ale nemám zkušenosti s jejich nastavením a použitím. Vím, že monitorování CPU, RAM a diskového prostoru je klíčové, ale zajímalo by mě i to, jestli máte nějaké tipy na sledování síťové propustnosti nebo latence. Rozhodně chci mít přehled o tom, co se na mém VPS děje v reálném čase a jakékoliv varování o výkonnostních problémech by bylo super. Ostatně, slyšel jsem něco o cloudových řešeních pro monitoring a také o logovacích nástrojích, které by mohly být užitečné. Jaké jsou vaše oblíbené nástroje a proč? Co vám fungovalo nejlépe? Jaké možnosti bych měl zvážit, abych mohl optimalizovat výkon svého VPS? Také by mě zajímalo, jestli jsou nějaké bezplatné alternativy k placeným řešením. Díky za všechny tipy a rady!