Co potřebuju vědět o serverových konfiguracích před přenosem aplikace?
Plánuji přenést svou aplikaci na nový server a mám spoustu otázek ohledně toho, co všechno bych měl mít na paměti ohledně serverových konfigurací. Jaké jsou klíčové aspekty, na které bych se měl zaměřit, abych zajistil, že migrace proběhne hladce? Zajímalo by mě, jaké specifikace serveru jsou pro mou aplikaci nejvhodnější, a jestli je důležité mít stejnou verzi operačního systému jako na starém serveru. Co třeba databáze? Měl bych se obávat o kompatibilitu verzí, nebo to není problém? Jak to funguje se zabezpečením – musím znovu nastavovat všechna bezpečnostní opatření, nebo se dají nějakým způsobem přenést? Mám také na mysli otázky jako bandwidth, latence a dostupnost – kolik těchto technických detailů je skutečně důležitých a co si mohu dovolit oželet? Je dobré mít zálohu všeho ještě před začátkem migrace, a co byste doporučili jako nejlepší postup pro testování aplikace po přenosu? A nakonec, jaký je nejlepší způsob, jak sledovat výkon aplikace po jejím přenosu na nový server? Děkuji za všechny rady a tipy!